Gıda Alerjileri ve Hassasiyetleri

Gıda alerjileri ve hassasiyetleri de depresyon ve kaygı ile bağlantılıdır. Kendi tecrübelerime göre pek çok insanda süt ve buğday ürünlerine ek olarak (en yaygın bir kaç alerjiyi belirtmek gerekirse) yumurta, mısır, soya fasulyesi ve maya alerjisi ya da hassasiyeti vardır. Kişide bir gıda alerjisi ya da hassasiyeti varsa, o gıdayı tükettiklerinde genellikle nabızları yükselir. Alerji uzmanı Dr. Coca bunu yıllarca önce keşfetmiştir. Alerji ya da hassasiyet ne kadar büyükse, nabız da o kadar yükselir. Bu daha sonra endişeyi ya da panik atağı hızlandırır.

Eğer buğday alerjiniz varsa muhtemelen yulafa karşı da hassasiyetiniz vardır. Bu alerji ya da hassasiyet kronik yorgunluğa, depresyona ve kaygıya sebep olabilir.

Eğer bir depresyon ya da kaygı yaşıyorsanız ve aynı zamanda gıda alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa, bu yiyeceklerin hassasiyetini azaltmanızın (diğer bir deyişle bu yiyeceklere karşı artık hassasiyet hissetmemenizin) son derece önemli olduğuna inanıyorum, bu şekilde bazı depresyon ve kaygı durumlarını hafifletebilirsiniz. Benim bulduğum en iyi yöntemlerden birisi, parmakla akupunktur yaparak bir tür alerji hassasiyetini azaltma şekli olan NAET’tir. Bu yöntem sayesinde yüzlerce hastanın gıda alerjilerinin ve hassasiyetlerinin azaldığına şahit oldum.

Eğer gıda alerjiniz ya da hassasiyetiniz varsa, diyetinizden beyaz ekmek, beyaz un, beyaz pirinç, şeker, unlu mamulleri, ambalajlı ürünler ve cipsler gibi tüm işlenmiş nişastaları çıkartmanızı veya azaltmanızı tavsiye ederim. Diyetinizde sebzeleri, yağsız etleri, kahverengi pirinç, darı ekmeğini ve ketentohumu yağı, sızma zeytinyağı, badem, ceviz ve balık yağı gibi iyi yağları artırın. Günde en az 2-3 litre alkali su için ve The Bible Cure for Candida and Yeast Infections adlı kitabımda yazdığım “Kandida Diyetini” uygulayın.

 

KUTSAL KİTAP TEDAVİSİ Sağlık Tavsiyeleri

Coca Nabız Testi

Coca Nabız Testini şu şekilde uygulayabilirsiniz. Yemek yemeden bir dakika önce nabzınızı tutun. Sonra alerjik olduğunuz bir yiyecekten bir kaşık alıp ağzınızda bekletin. 30 Saniye sonra nabzınızı tekrar kontrol edin. Eğer nabzınız dakikada 6 dereceden fazla atıyorsa o yiyeceğe alerjiniz ya da hassasiyetiniz olabilir. Nabız ne kadar yüksekse genellikle alerji ya da hassasiyet de o kadar yüksektir.

 

KATKI MADDELERİ

Gıda katkı maddeleri tat, renk, raf ömrü ve pek çok farklı nedenden dolayı gıdalara eklenen uzun kimyevi maddeler listesidir. Bu alandaki en geniş grup tatlandırıcılardır. Bu tatlandırıcıların çoğu kimyasal maddelerin sentetik çeşitleridir. Kimyasal katkı maddeleri genellikle petrolden ya da kömür türevi ürünlerden elde edilir.

MSG (monosodyum glutamat) çorbalar, soslar, salata sosları, bulyonlar, soya sosu, işlenmiş etler, dondurma v.b. pek çok işlenmiş gıdada bulunan tat zenginleştirici bir katkı maddesidir. Ayrıca kızarmış tavuk, sosis, yumurta karışımları ve ızgara tavuk filetoları da dahil olmak üzere lokantalardaki pek çok yiyecekte de bulunur.

MSG ile ilişkili yeni ortaya çıkan bir durum uyarıcı-toksinlerdir, bu durumda MSG’de var olan glutamik asitin uyarı sağlayarak sinirlere zarar verip yok etmesi sinirler üzerinde zehir etkisi yapabilir. Ayrıca depresyon ve kaygı belirtileri gösterdiğini de fark ettim.

Bir uyarıcı-toksin de şeker yerine geçen aspartamdır. Aspartam sindirim sürecinde parçalandığında, ürünün son halinin yüzde 40’ı bir başka uyarıcı-toksin olan aspartik asittir. Bu uyarıcı-toksin aynı zamanda sinir hücrelerini aşırı derece uyarıp heyecanlandırabilir ve en sonunda sinir sistemine kalıcı hasarlar verebilir. Aspartamın yan etkileri şunlardır: depresyon, görme sorunları, baş ağrıları, kafa karışıklığı, baygın hissetme, havale, beyin tümörleri v.b.

Pek çok gıda katkı maddelerinin, özellikle de MSG ve aspartamın, depresyon ve kaygı belirtilerinin daha da kötü hale getirdiği bulgusuna ulaştım.

Kaynak: Don Colbert

 

 

Duaya Mı İhtiyacınız Var?

Buraya Tıklayın