Sorunlarınızı Bırakmak

 

Hayatta sıkıntılar olabilir. Hayat her zaman papatya tarlalarında gezmek demek değildir. Hayattaki krizler her insanın başına gelebilir. Hayatta fark yaratan şey, Tanrı’nın Sözü’nü bilmektir; Tanrı’nın Ruhu’nu tanımaktır; doğru dua etmeyi öğrenmektir.

Bazılarınız endişelere ve dertlere tutunuyor. Hala üzülüyorsunuz. Aslında üzülmenin de ötesine geçtiniz. Endişeden “boğulmak” üzeresiniz. Ve diğer bazılarınız ise kaygılar, dertler ve endişelerden taşma noktasına gelmiş durumda.

Tanrı’nın sizden istediği, her şeyi O’na bırakmanızdır. Hayır, kolay olduğunu söylemedim, özellikle de uzun zamandan beri kaygılanma alışkanlığına sahipseniz. Bunun yerine iman alışkanlığına sahip olun. Kaygılanma alışkanlığını Tanrı’nın ellerine teslim edin.

“Rab, senin ellerine bırakıyorum” deyin, “Sana teslim edeceğim. Artık üzülmeyi reddediyorum, kaygılanmayı reddediyorum. Bu konuda artık dertlenmeyi reddediyorum. Sürekli bu konu ile ilgilenmeyi artık reddediyorum. Sen her şeyisana teslim etmemizi çünkü bizi sevdiğini söyledin; Benimle candan ilgileniyorsun ve sürekli gözlerin benim üzerimde ve Sana hamdederim.

“Her şey senin ellerinde Rab! Her şey şu andan itibaren senin ellerinde! Sende dinleniyorum. Teşekkür ederim, Efendim.”

Evet, bu gece yatağa girdiğinizde Şeytan bu konuyu tekrar aklınıza sokacak. O zaman ne yapacaksınız? Şeytan’a en güzel kahkahanızla yanıt verin!

Ve şöyle söyleyin, “Evet iblis, tekrar bu resmi önüme getiriyorsun ama ben bu konuda kaygılanmıyorum. Bu konuyu Rab’be teslim ettim. Ben keyifli bir uyku çekerken, Tanrı çalışır, ha ha ha.” Sonrada uykuya dalın. İşte bu, Sözü işitmekle kalmayıp Sözün uygulayıcısı olmaktır (Yakup 1:22).

Aranızdan şifa armağanı almak üzere olanlar var ama henüz almadınız çünkü hala o hastalığa, illete ya da fiziksel duruma tutunuyorsunuz. Bırakın! BIRAKIN! Tutunmayı bırakın. Ellerinizin arasından çözülsün, bu sırada siz de İsa’ya yaslanın. Sırtınızı İsa’ya dayayın. İsa yanınızda. Yüksek sesle söyleyin: “İsa yanımda.”

Okuduğumuz ayet Tanrı için, “Sizinle sevecen bir şekilde ilgilenir” der. Gördüğünüz gibi, sizi beğeniyor. Evet, Tanrı sizi gerçekten beğeniyor. Sizi size rağmen beğeniyor. Sizi seviyor! Sizinle candan ilgileniyor ve gözleri üzerinizde.

Tanrı Sizi izliyor. Sizi görüyor. Sadece O’na teslim edin ve kendinizi O’na bırakın. Rab’be yücelik olsun, Tanrı sizi tutacaktır.

Sakinleşin ve O’nda dinlenin ve sorunların kaybolduğunu göreceksiniz.

 

Bilgi Sözü

Gördüğünüz gibi Tanrı’nın Sözü sadece tek bir kişi için değildir.

Ve sadece tek bir kişi için yazılmamıştır;

Ancak Tanrı’nın Sözü HEPİMİZE aittir.

Bu sözü yumuşak huylu, sevecen ve veren bir yürekten gelen özel bir mesaj olarak alın;

Göksel Babanızdan gelen bir mesaj…

Ve hayatınıza uygulayın.

Küçük bir çocuk gibi bu sözleri uygulayın

Böylece her seferinde sonuç alacaksınız.

Kaynak: Kenneth E. Hagin 

 

 

Duaya Mı İhtiyacınız Var?

Buraya Tıklayın