Suçluluğu Yenmek

VİCDANIMIZIN SESİNE KULAK VERMEK

Suçluluk bizi Tanrı’dan uzaklaştırabilecek acımasız bir iş patrona dönüşebilir. Diğer bir olasılık ise suçluluk bizi yeniden Tanrı ile doğru ilişkiye adım adım yönlendirebilir. Bu şekilde Baba’nın sevgisine tam bir biçimde emin olarak dönebiliriz.

 

Bugün suçluluğa nasıl bir yanıt vereceğimiz önümüzdeki yıllarımızı nasıl yaşayacağımızı belirleyecektir. Hatta sonsuzluğu nerede geçireceğimizi belirleyecektir.

 

Suçluluğumuzun Sesini Dinlemek

Kutsal Kitap, Tanrı’nın benzerliğinde ve O’nun yüceliği için yaratıldığımızı söyler. Tanrı’nın benzerliğine sahip olma ayrıcalığı aynı zamanda doğru bir yaşam sürme ihtiyacını gerekli kılar. Yaptığımız bir şey içimizdeki doğru ya da yanlış hissi ile çelişkiye düşerse, bize uyarı işaretleri veren bir durum ortaya çıkar: suçlu hissederiz.

 

Eğer suçlu hissederseniz, içimizdeki bu pusula alarm çalmaya başlar ve günah işlediğimiz doğrultusunda bizi uyarır. Ve günah da bizi Tanrı’dan ayırır.

 

Suçlu hissetmenize sebep olan sesi dinlememek bu nedenle önemlidir. Ahlaki konularda size durmadan konuşan sesleri kulak ardı etmekle kalmayın. Yüreğinizi dinleyin. Vicdanınızda suçlu hissetmenize sebep olan şeyin ne olduğunu bulmaya gayret edin.

 

 

Duaya Mı İhtiyacınız Var?

Buraya Tıklayın